Filter op toepassing en proces

Compactfilters (ECO)

Deze compactfilters met slechts een diepte van 292 mm kunnen luchtstromen met een inhoud tot 5000 m3/uur verwerken en worden gebruikt als eerste of belangrijkste filters om gifgas- en stof- verontreiniging te voorkomen.

Ze worden meestal gebruikt bij air conditioning, ventilatie en turbine toepassingen voor fijne stoffiltratie. Ze zijn speciaal gemaakt voor het gebruik van grote luchtstroomdebieten en bereiken een lange levensduur door de grote stofopslagcapaciteit. Deze filters passen in de standaard frames van verschillende fabrikanten.

Het filtermedium bestaan uit een hoge kwaliteit glasvezelpapier met verschillende efficiëncies. Het ondersteunende frame is gemaakt van kunststof en daardoor maakt het verwijdering gemakkelijk omdat het complete filter verandert in as bij verbranding. Het ontwerp en bouw van deze compactfilters zorgt voor hoge vormvastheid en corrosie is onmogelijk. De filtermedia zijn waterbestendig en ook geschikt voor gebruik in hoge relatieve vochtigheids-omstandigheden.  

De compactfilters kunnen gemonteerd worden vanaf  zowel de schone als de vuile stofzijden. Het zijn grote ruimtespaarders , waardoor ze ook veel gebruikt worden in nieuwe systemen vanwege hun minimale inbouwdiepte. Opties zoals schuimpakkingen of beschermkieuwen aan de schonelucht zijde zijn mogelijk.

Deze hebben een slim en natuurvriendelijk ontwerp voor hoge efficiëntie. Met een diepte van slechts 100 of 150 mm zijn ze geschikt voor de verwerking van 3600 m3 per uur. Ze worden meestal gebruikt in air conditioning systemen en bij ventilatie voor fijne stoffiltratie.