Filter op toepassing en proces

Laminaire flowsystemen, OK plenums en HEPA filtratie

Schone lucht is essentieel voor tal van (productie)processen en beperkt zich niet tot operatiekamers of de productie van micro-elektronische componenten. In zogenaamde "laminar flow" kasten worden, na een voorfiltratie, HEPA-filters toegepast. Lampe levert de daarvoor benodigde filters in alle denkbare maten en types en draagt desgewenst zorg voor montage en luchtkwalteitsmetingen.

Verpakkingslijnen van voedingsmiddelen vergen veelal een laminiare luchtstroombehandeling. Laminar flow wordt bijvoorbeeld ook bij het kiemvrij vermeerderen van gewassen of het onder schone omstandigheden produceren van voedingsmiddelen toegepast. 

Binnen de gezondheidszorg wordt van het laminaire flowprincipe gebruik gemaakt ter voorkoming van bacteriegroei. Met name in operatiekamers wordt gebruikt gemaakt van vlakke inblaasplenums, gemonteerd in het systeemplafond. Deze frames levert Lampe op maat gemaakt en aan beide zijden voorzien van speciaal hiervoor ontworpen synthetisch gaas.

 

Het luchtbehandelingssysteem bestaat, om de luchttemperatuur en relatieve luchtvochtigheid aan de eisen te laten voldoen. De lucht is afkomstig uit een luchtbehandelingskast met High Efficiency Particulate Absorbing (HEPA) - filters. Deze zuiveren de lucht om te voldoen aan de vereiste luchtreinheid.