Filter op toepassing en proces

Luchtverdeling (Filtex® airsocks)

Filtex® airsocks worden toegepast om geconditioneerde (gekoelde of verwarmde) ventilatielucht gelijkmatig te verdelen over één of meer ruimtes. Hiermee kan het juiste binnenklimaat worden gerealiseerd zonder hinderlijk lawaai en tocht. Waar voorheen airsocks met name werden toegepast in de industrie, worden ze tegenwoordig steeds vaker in bijvoorbeeld kantoren, sportscholen en winkels toegepast. 

Wij fabriceren onze airsocks (luchtverdeelslangen) al ruim 40 jaar voor eindgebruikers en installateurs. Onze kracht zit daarbij niet alleen in flexibiliteit en maatwerk door onze eigen confectie in Sneek, maar ook in onze vrijheid met betrekking tot de keuze van toe te passen materialen. Daardoor kunnen we ook voor specifieke toepassingen, zoals in de scheeps- en luxe jachtbouw of in de zaadindustrie, ventilatiesystemen ontwikkelen die flexibel kunnen worden ingezet om het werkklimaat te verbeteren.

Voor een nieuw kantoor hebben wij in samenwerking met een architect plafonddelen ontworpen gefabriceerd met een tentvorm. De plafonddelen zijn licht- en luchtdoorlatend waardoor het kantoor gelijkmatig wordt verlicht en geventileerd.
Onze luchtverdeelsystemen zijn geschikt voor iedere (gewenste) situatie en ruimte. De systemen worden op maat gemaakt op basis van de door u gestelde klimatologische eisen. Een duurzame oplossing om lucht op een prettige en efficiënte manier in te blazen.
Deze toepassing van geïsoleerd textiel hebben we geadviseerd en zeer succesvol uitgevoerd bij een datacentrum in een bestaand gebouw. De luchtverdeelslangen zijn ingezet voor distributie van koude lucht voor koeling van de data racks. Onze maatwerk oplossing is doeltreffend en licht en er is een flinke energiebesparing mee gerealiseerd.
Een groot voordeel van luchtverdeelslangen (airsocks) is dat ze relatief eenvoudig te demonteren en te reinigen zijn. Wanneer de luchtverdeelslangen regelmatig worden gereinigd komt dit ten goede aan de werking van het systeem en daarmee aan de kwaliteit van het binnenklimaat. Het reinigingsproces is echter niet eenvoudig en moet met professionele middelen en aandacht worden uitgevoerd.
Sinds vele jaren maken wij luchtverdeelsystemen en luchtmatrassen voor in kweekcellen in de zaadindustrie. Door toepassing van matrassen tussen stellingen kan per niveau geconditioneerde lucht zeer geleidelijk worden ingebracht, waardoor de groei optimaal kan worden gestuurd zonder tocht of andere hinderlijke luchtbewegingen.
Vanuit de luxe jachtbouw kwam bij ons de vraag binnen om een flexibel luchtverdeelsysteem te ontwikkelen waarmee de werf in de schepen verse en geconditioneerde lucht kon binnen brengen voor het welzijn van de scheepsbouwers en installateurs, zonder dat de veelal zeer nette afwerking en uitstraling van het interieur beschadigd zou worden.