Filter op toepassing en proces

Filterzakken en Filterslangen

Onze ontstoffingsfilters zijn veelal geproduceerd uit naaldvilt en beschikbaar in zeer veel uitvoeringen.
Voorbeelden zijn: anti-statisch, olie- en waterafstotend, zuurbestendig, slijtvast, glad oppervlak, gezengd, gekalanderd, vlamdovend, met PU-coating, met PTFE-membraan of PTFE-coating.

Filterslangen worden veelal over een metalen ondersteuningskorf geschoven, maar kunnen ook vrij in filterkasten opgehangen worden.
Het stof wat zich op het filtermedium heeft verzameld, wordt er vaak met behulp van perslucht afgeblazen of er kan een mechanische reiniging worden toegepast.

Naast de veel toegepaste polyester en polypropyleen naaldvilten, voeren wij een zeer uitgebreid assortiment katoenen en wollen weefsels, specifiek voor de stoffiltratie. Onze materialen voldoen aan de laatste stofemissie eisen en Atex-normering.

 
Draadkorven worden toegepast in ontstoffingsfilters en dienen ter ondersteuning van filterzakken, filterslangen en filtermappen. Kunnen uitgevoerd worden met venturibuizen, hierdoor kan een hogere luchtsnelheid en dus meer rendement uit de filtercyclus worden gecreëerd.
Een veelgebruikt materiaal voor ontstoffingsfilters is naaldvilt, dit kan ook uitgevoerd worden met een membraan in diverse soorten en kwaliteiten.Door gebruik van een membraan in het filtermedium wordt de levensduur van een filter verlengd.
Wij hebben een speciale constructiemethode uitgewerkt welke maximale veiligheid biedt. Bij deze methode, die wij Phoenix noemen, wordt het uiteinde van de filterslang en de bodem op doordachte en efficiente wijze naar binnen gewerkt.