Laminaire flowsystemen, OK plenums en HEPA filtratie

Schone lucht is essentieel voor tal van (productie)processen en beperkt zich niet tot operatiekamers of de productie van micro-elektronische componenten. 

In zogenaamde laminar flow kasten worden, na een voorfiltratie, HEPA-filters toegepast. Lampe levert de daarvoor benodigde filters in alle denkbare maten en types en draagt desgewenst zorg voor montage en luchtkwalteitsmetingen.

Verpakkingslijnen van voedingsmiddelen vergen veelal een laminiare luchtstroombehandeling.

Laminar flow wordt bijvoorbeeld ook bij het kiemvrij vermeerderen van gewassen of het onder schone omstandigheden produceren van voedingsmiddelen toegepast. 

Binnen de gezondheidszorg wordt van het laminaire flowprincipe gebruik gemaakt ter voorkoming van bacteriegroei. Met name in operatiekamers wordt gebruikt gemaakt van vlakke inblaasplenums, gemonteerd in het systeemplafond. Deze frames levert Lampe op maat gemaakt en aan beide zijden voorzien van speciaal hiervoor ontworpen synthetisch gaas.

Toelichting luchtbehandelingssysteem Operatiekamers (OK):

Het luchtbehandelingssysteem bestaat, om de luchttemperatuur en relatieve luchtvochtigheid aan de eisen te laten voldoen. De lucht is afkomstig uit een luchtbehandelingskast met High Efficiency Particulate Absorbing (HEPA) - filters. Deze zuiveren de lucht om te voldoen aan de vereiste luchtreinheid.

In de OK dient een steriele luchtstroom boven het operatiegebied (operatietafel en opdektafel)  te heersen. Op de opdektafel worden alle benodigde instrumenten voor de operatie klaargelegd. De vereiste  laminaire downflow wordt gerealiseerd door een inblaasplenum waarmee een steriel gebied boven en rondom de patiënt ontstaat.

Lampe heeft alle gangbare HEPA-filters in haar assortiment en kan waar nodig ook maatwerk leveren. Daarnaast leveren en onderhouden wij inblaasplenums, op maat gemaakt en bespannen of herbespannen met de gewenste materialen.

Heb je interesse in dit product?