Stoffilterzakken

De verwerking van droog textiel zorgt er iedere dag weer voor dat er textiel stof achterblijft in de wasserij. Dit stof wordt onder andere door luchtventilatiesystemen, insteekmachines en wasdrogers door de gehele wasserij verspreidt. Om deze verplaatsing van stof tegen te gaan zitten er op diverse plaatsen in een wasserij filters.

Stofzakken in insteekmachines
Insteekmachines met vacuüm maken gebruik van stofzakken. De aangezogen lucht (om wasgoed op zijn plaats te houden) wordt door een stofzak weer in de ruimte geblazen. In sommige insteekmachines zitten deze stofzakken aan de beide zijkanten van de machine, maar ze zitten ook vaak aan de achterkant van de machine.

Filterramen - filterzakken in drogers
Drogers maken altijd gebruik van filters. Bij bijvoorbeeld Electrolux en Miele drogers is vaak sprake van een rechthoekig filterraam bekleed met gaas. Onder andere Image, Girbau en Millnor drogers maken vaak gebruik van een bakfilter. Wij leveren voor beide systemen compleet nieuwe raamwerken voorzien van gaas of netstof. Ook bestaat de mogelijkheid om uw metalen frame te voorzien van nieuw gaas of netstof.