Pekelnetten

Voor het optimaliseren van pekelnetten* t.b.v. de kaasindustrie hebben we een innovatieve methode ontwikkeld ter verbetering van het proces (om hiermee afkeur/uitval van kazen te minimaliseren). De kwaliteit van de pekelnetten heeft ten slotte invloed op de uiteindelijke kwaliteit van het oppervlak van de kazen. Over elk detail is nagedacht, denk aan;

  • Ontwerp van de netten
    Als confectiebedrijf denken we - bij elk project - mee met de klant. We passen de afwerking van de netten aan voor de juiste uitvoering van de rekken, zodat hiermee de bespanning over het rek wordt geoptimaliseerd (en deuken in de kazen minimaliseren).
  • De kwaliteit van het koord (voor het opspannen)
    Wij laten ons koord bij een Nederlandse touwslager slaan volgens onze specificaties.
  • De kwaliteit van het opspannen
    Door gebruik te maken van speciale spanbanden (en de rekken bij het voorspannen krom te zetten) behalen we een grote voorspanning. Daarnaast zijn er 2 extra lengtestijlen gebruikt om de netten op de maximaal mogelijk rekbreedte te bespannen en te zorgen voor een optimale afdekking (ten gunste van de te verkrijgen kaaskwaliteit). Als extra ondersteuning worden de netten over de 2 lengtezijden voorzien van een dicht multifilament weefsel!

Wij snijden en confectioneren pekelnetten naar klantwens en leveren netten met de hoogste kwaliteit. Daarnaast bespannen wij indien gewenst de rekken met nieuwe netten en nemen we zo nodig de montage ook geheel uit handen. Van nieuwe rekken ontwerpen en fabriceren tot bestaande rekken richten en aanpassen om het pekelbad te moderniseren, wij denken graag met je mee. 

Omdat het vervangen van pekelnetten per pekelbad zeer verschillend is maken wij graag een afspraak met u om uw project verder te bespreken.

* Als kaas zijn goede vorm heeft, moet hij worden geconserveerd. Dat wordt meestal gedaan door de kaas in een pekelbad (zoutoplossing) te leggen. In de pekelbaden zijn vaak kooien met meerdere lagen met pekelnetten aanwezig waarmee de kaas 'onder water' wordt gehouden. De kwaliteit van de pekelnetten heeft invloed op de uiteindelijke kwaliteit van het oppervlak van de kazen.