Phoenix filterzak gepatenteerd

Een minimum aan risico voor de voedingsmiddelenindustrie en pharmacie

Recente terugroepacties van voedingsmiddelenfabrikanten tonen aan wat de gevolgen kunnen zijn als vreemde deeltjes in het product terecht komen.

Wij hebben voor onze filters uit naaldvilt een uitvoering specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie ontwikkeld met minimale kans op het loslaten van vezeldeeltjes. Uiteraard dienen de toegepaste filtermaterialen te voldoen aan de richtlijnen voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie volgens EU1935/2004 en de hierop aansluitende EU10/2011. De materialen van Lampe Group voldoen aan deze eisen.

Omdat filterzakken van textiel zijn gemaakt en geconfectioneerd worden bestaat er echter nog steeds het risico dat vezels of garen losraken en het product vervuilen. Om dát risico aanzienlijk te verkleinen is het van belang dat alle snijkanten van het textiel naar binnen zijn gewerkt.

Wij hebben een speciale constructiemethode uitgewerkt welke maximale veiligheid biedt. Bij deze methode, door ons aangeduid met de werknaam “Phoenix” wordt het uiteinde van de filterslang en de bodem van de rand op doordachte en efficiënte wijze naar binnen gewerkt. Deze methode en het versmelten van de lengtenaad verkleint de kans op het loslaten van vezels aanzienlijk. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling

Via deze link kunt u meer informatie vinden over de uitvoering Phoenix.