Taal: Nederlands

Ondertekening onderhoudsovereenkomst mangelstraten

Lampe Technical Textiles heeft vandaag een meerjarige onderhoudsovereenkomst afgesloten met de wasserijen Rentex Floron BV (Bolsward) en Wasserij De Blinde BV (Heerenveen). Beide wasserijen hebben richting Lampe de wens uitgesproken om de betrouwbaarheid van het productieproces, op het gebied van de mangelstraten, verder te verbeteren. Belangrijk om de beschikbaarheid, prestatie en de kwaliteit van apparatuur te borgen. En uiteraard om een optimale kwaliteit van het eindproduct te kunnen garanderen!

 

In samenwerking met de technische diensten van beide bedrijven zal het preventief onderhoud op een nog hoger niveau getild worden. Als mangelexpert zal Lampe hiervoor ieder kwartaal de aanwezige mangels inspecteren. Hierbij wordt gekeken naar de staat van de vilten, de insteek- en vouwmachine singels, aandrijfsnaren, afzuigslangen ventilatoren etc.

 

Tevens worden diverse metingen uitgevoerd aan o.a. de condenspotten, de afzuiging, de roldruk, onderlinge rolsnelheidsverschillen etc. Aan de hand van duidelijke rapportages van Lampe kan de technische dienst, indien noodzakelijk direct de nodige verbeteracties uitvoeren. Minder urgente zaken kunnen in het reguliere onderhoud opgenomen worden.

 

De overeenkomst zorgt er voor dat beide wasserijen hun technische dienst medewerkers nog efficiënter kunnen inzetten. Met deze overeenkomst geven de wasserijen richting hun klanten ook aan dat zij voortdurend op zoek zijn en blijven naar kwaliteitsverbeteringen binnen hun (productie)processen.