Filter op toepassing en proces

Sport

Om technisch textiel optimaal in te zetten is een goede materiaalkennis van belang. Dit geldt zeker voor de sporttechnische toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn turnleertjes en snijvaste scheenbeschermers. 
Technisch textiel wordt ook toegepast in veel producten die gebruikt worden bij sport gerelateerde doeleinden.
De producten voor deze doelgroep zijn allemaal in nauwe samenwerking met onze klanten ontwikkeld. Innovatie en onze kennis van textiel op zowel materiaal als productie en uitvoering zijn hierbij van belang.

Enkele voorbeelden:
- turnleertjes,
- bijtpakken,
- snijvaste knie- en scheenbechermers

Bestellingen worden compleet vervaardigd in eigen atelier. Tijdens het productieproces wordt er regelmatig afgestemd met onze klant  zodat het product optimaal aan de gevraagde wensen voldoet.

 
Ons vilt wordt ook toegepast in bijtpakken. Deze zijn ontworpen voor bijt trainingen met politiehonden. De bijtpakken bieden optimale bescherming voor de pakwerker in alle situaties en bieden ook een maximale beweegbaarheid. Product van: Verschoorpak
Dit product wordt veelvuldig gebruikt tijdens schaatstochten en marathons.  Samen met onze afnemer hebben wij naar materialen gezocht die optimale bescherming bieden tegen snijwonden én toch licht van gewicht zijn. Vervolgens zijn de beschermers in eigen atelier geproduceerd
Turnleertjes en polsbanden voor brug, ringen en rekstok, ter voorkoming van blaren. Materiaalkeuze speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de juiste pasvorm. De turnleerties zijn geproduceerd in diverse maatvoeringen en voorzien van logo van de klant.