Airsocks in Batavia (Lelystad) zeer geslaagd!

In samenwerking met Kuperus & Gardenier hebben wij vanuit Lampe Group een mooie bijdrage kunnen leveren aan varend erfgoed. In Batavialand is het schip de Batavia een belangrijke trekpleister. Het schip is een reconstructie van een spiegelretourschip uit 1628. Een schip met een geschiedenis, een verhaal. 

Reactie van de klant:
"Het werkt zoals gedacht. We hebben de onderkant leiding op 45 cm. boven de binnenkiel ophangen, i.v.m. de hoogte van de banden van het mastspoor. De binnenkiel is 30 cm. dik dus de uitblaasopeningen zitten vrij hoog boven de leggers en het vlak.

De maatvoering van de uitblaasopeningen is perfect, precies tussen de leggers. Sommige banden en het mastspoor zijn wat breed en hoog, daar zitten de openingen op de rand van het hout. Na een dag meten we al duidelijk drogere lucht tussen de spanten. De lucht stroomt voelbaar en zichtbaar door de opening in de buikdenning (het deel dat we verwijderd hadden).

Binnenkort gaan we het percentage houtvocht meten, dan meten we resultaat. We hebben veel schimmel aan boord dus lekwater voorkomen en met droge lucht ventileren is van groot belang.

We hebben de grote ventilatoren om de lucht te mixen voorlopig uit gezet. De komende tijd veel slecht weer dus we gaan kijken of het klimaat aan boord goed blijft."

Nou, daar worden we wel blij van, project geslaagd, klant tevreden!