Innovatief in totaaloplossingen

Met onze kennis en ervaring zijn wij altijd opzoek naar innovaties en meteen op de hoogte van de nieuwste technieken. In combinatie met onze jarenlange kennis en ervaring en eigen productiefaciliteiten kunnen wij innovatieve totaaloplossingen bieden aan onze klanten!

Voorkom brugvorming tussen filterzakken

Het komt regelmatig voor dat een productlaag op filterzakken zodanig aangroeit dat tussen de zakken (of slangen) brugvorming optreedt. Op enig moment stort dit materiaal – vaak vele honderden kilo’s – op de bodem van het filterhuis, met alle gevolgen van dien. Een adequaat ontworpen filter voorkomt dit probleem.

Lees verder

Gezocht! Collega in de productie, confectiemedewerker

Voor onze productie en confectieafdeling zijn we op zoek naar nieuwe collega's.

Lees verder

Artikel Bulkgids: veel te winnen bij juiste filterselectie

Lampe Filtex beweegt zich in alle sectoren van de stortgoed verwerkende industrie. Het bedrijf constateert dat de filtermedia van veel ontstongsinstallaties niet optimaal zijn afgestemd op de toepassing. De uitvoering en materiaalkeuze van filters verdient meer aandacht.

Lees verder

Artikel bulkgids; Filters medebepalend voor rendement sproeidrogers

Lampe Group ontwikkelt hoogwaardige toepassingen uit technisch textiel, waaronder sto lters voor sproeidrogers. Deze lters zijn medebepalend voor het rendement van de droogprocessen. Elk geproduceerd poeder is weer anders en dat geldt ook de benodigde lterzakken. Lampe levert dus maatwerk-oplossingen.

Lees verder

Vacature Service Monteur (fulltime)

Voor ons hardwerkende team servicemonteurs zoeken wij versterking, steek jij ook graag de handen uit de mouwen, laat het ons weten!

Lees verder

Tekort PBM’s aansporing tot aanpak bron

Het tekort aan PBM’s en specifiek adembeschermingsmaskers is een aansporing om stofontwikkeling in de stortgoed verwerkende industrie te bestrijden aan de bron.

Lees verder

Mooi artikel in Bulkgids over hoe wij - en vele andere bedrijven - inspelen op de coronacrisis

Een mooi artikel over hoe wij en vele andere bedrijven inspelen op de coronacrisis. Er zijn allerlei nieuwe producten en toepassingen ontwikkeld. Productieprocessen zijn omgegooid en we hebben ons aangepast aan de eisen van markt. Van desinfecterende handgels, apps, koortsthermometers tot onze mondkapjes!

Lees verder

FFP2 test filtermateriaal geslaagd!

Onze Puffin maskers zijn getest als een FFP2

Lees verder

Friese Lampe Group in stroomversnelling rond mondkapjes

Sneek - Lampe Group, producent van o.a. filters en textieloplossingen, is in korte tijd in een stroomversnelling geraakt rond het lokaal ontwikkelen en maken van mondkapjes en mondmaskers voor de zorg. Na een proef met chirurgische mondmaskers worden nu tests gedaan met in eigen huis ontwikkelde FFP2 mondkapjes. Ondertussen blijft Lampe haar klanten bedienen met de eigen producten en diensten.

Lees verder

Onze maatregelen tijdens de Corona uitbraak

We blijven open, maar zullen waarschijnlijk prioriteiten in onze leveringen moeten stellen.

Lees verder

Commercieel medewerker binnendienst (full-time)

Kom jij ons verkoopteam aanvullen? Vind jij het leuk om samen met onze accountmanagers bedrijven te zoeken waar we nog niet komen, schuw je “cold calling” niet en maak je er een sport van om namen te achterhalen van sleutelfunctionarissen om de accountmanagers mee te helpen, dan is deze functie passend bij jou. Technische affiniteit is een pré, echter geen harde eis. Waar nodig kan je terugvallen op bestaande technische kennis en ervaring van je naaste collega's.

Lees verder

Airsocks in Batavia (Lelystad) zeer geslaagd!

In samenwerking met Kuperus & Gardenier hebben wij vanuit Lampe Group een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan varend erfgoed.

Lees verder

Centrifugezak blijft maatwerk

Centrifugeren is een belangrijke scheidingsstap binnen Chemie. De producent van werkzame stoffen in medicijnen werkt in een co-creatieproces met ons aan een nieuw centrifuge-concept. De juiste centrifugezak blijft een kwestie van maatwerk.

Lees verder

Duurzame gesprekken tijdens Solids Rotterdam

We hebben weer top dagen gehad! Voor Martijn Lampe, Mario Brehm en Abe Kornelis waren er vele bekende en nieuwe gezichten waar ze kennis mee hebben kunnen delen. Het was gezellig druk op onze stand! Vanuit gerichte interesse in onze mogelijkheden m.b.t. zeeftechniek, filtratie en flexibele verbindingen zijn er volop innovatieve ideeën over de optimalisatie van processen. 

Lees verder

Knoop in mangelband vanaf nu verledentijd!

Een afdruk van een knoop op uw linnen? Mangelband geknapt? Met het mangelband verbindingsapparaat en een bijbehorend railsysteem is het eindloos maken van het mangelbandje door middel van een knoop niet meer nodig! Daarnaast is de levensduur van het mangelbandje sterk verbeterd met de nieuwe platte verbinding.

Lees verder

Nieuwe materialen voor de BFM manchetten!

Er zijn processen die vragen om maatwerk oplossingen. We hebben dan ook ons assortiment materialen t.b.v. onze BFM manchetten uitgebreid. Zo is er naast de Seeflex 040E ook een antistatische variant van het slijtvaste PU beschikbaar onder de naam Seeflex 040AS Vanuit de behoefte naar extra sterke en drukvastere manchetten is er een Seeflex 060ES, dit is een weefselversterkt polyurethaan en drukvast tot 1,3 bar.

Lees verder

Benieuwd naar onze mogelijkheden bij het terugdringen van stofhinder?

Het vakblad Bulkgids heeft een heel mooi artikel geschreven over onze service bij Katoen Natie. De Antwerpse vestiging van Katoen Natie doet sinds enkele jaren een beroep op onze ontstoffingsfilters en technische service om de stofhinder in de fabriekshallen van hun food & feed business-unit terug te dringen.

Lees verder

Op zoek naar een flexibele verbinding met een langere standtijd? Maak kennis met onze BFM LM4

Veel tijd kwijt bij het installeren en het onderhoud van traditionele manchetten en slanklemmen? Dat is niet meer nodig! Onze BFM fittingen werken zeer efficiënt en zijn zeer gewild vanwege de eenvoud en doeltreffendheid. Met deze hygiënische, stofdichte, veilige en flexibele verbinding is een nieuwe standaard gezet in de bulk- en poederverwerkende industrie.

Lees verder

Onze service uitgebreid met Ridder iQ

Enige tijd geleden zijn wij opzoek gegaan naar een ERP-systeem die onze productieprocessen nog beter kan ondersteunen. Na een uitgebreide oriëntatiefase, hebben we gekozen voor Ridder iQ. Een intelligent systeem die direct aansluit op onze hi-tex werkwijze en waarmee wij onze  klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Lees verder

Lampe Technical Textiles vanaf nu: Lampe Group (creators of hi-tex solutions)!

Vanaf nu gaan wij onze werkwijze, visie en missie extra kracht bijzetten door de naam “Lampe Technical Textiles, te veranderen in: Lampe Group, met als belofte: ”Creators of hi-tex solutions”. Er is hard gewerkt aan een nieuwe look en feel van de huisstijl.

Lees verder

Actie Ysbrechtum groot succes

Vanuit onze expertise op het gebied van maatwerk in technisch textiel hebben we een sterke verbinding met de medische sector. We zijn dan ook blij verrast dat de actie in het Doarpshús van Ysbrechtum (met als doel: geld inzamelen om hartaanvallen effectiever te kunnen bestrijden) bijna 4000,- euro heeft opgebracht!

Lees verder

Lampe Technical Textiles vanaf nu: Lampe Group (creators of hi-tex solutions)!

Vanaf nu gaan wij onze werkwijze, visie en missie extra kracht bijzetten door de naam “Lampe Technical Textiles, te veranderen in: Lampe Group, met als belofte: ”Creators of hi-tex solutions”. Er is hard gewerkt aan een nieuwe look en feel van de huisstijl.

Lees verder

Komt u ons bezoeken tijdens de vakbeurs Solids in Antwerpen?

Op 17 en 18 oktober staan wij op de vakbeurs Solids Antwerpen, hier vind je de laatste innovaties in de bewerking, verwerking, opslag en transport van droge bulkgoederen. Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Of bent u benieuwd naar onze laatste producten en innovaties? Wij nodigen u van harte uit om stand B086 te komen bezoeken!

Lees verder

AVG en update van onze privacy verklaring

Uw privacy is belangrijk voor ons. Op 25 mei is de AVG van kracht geworden. Dit betekent dat uw privacy rechten worden versterkt en uitgebreid.

Lees verder

Fijnstof de nieuwe norm voor luchtfilters

In 2018 zal de huidige norm EN779 norm voor luchtfilters komen te vervallen en worden vervangen door de mondiale norm ISO 16890. Daarmee komen ook de vertrouwde filterklassen zoals bijvoorbeeld G4, M5 en F7 te vervallen. 

Lees verder

Phoenix filterzak gepatenteerd

Wij hebben een speciale constructiemethode uitgewerkt welke maximale veiligheid biedt. Bij deze methode, die wij Phoenix noemen, wordt het uiteinde van de filterslang en de bodem op doordachte en efficiente wijze naar binnen gewerkt.

Lees verder

Animatie Lampe Technical Textiles SINCE 1875

Hij is af! Onze animatie waarin we ons voorstellen, aangeven waar we vandaan komen, wat we doen en vooral hoe we met onze klanten willen samenwerken.

Lees verder

Bewerkingen op vilt

Wij leveren zowel meterwaar als maatwerk voor uw unieke product. Veel doen we vanuit eigen fabriek in Sneek en voor wat we niet zelf kunnen werken we samen met onze zorgvuldig uitgekozen samenwerkingspartners.

Lees verder

Ons 100% wolvilt

Tegenwoordig is er veel vraag naar 'groene' en ecologisch verantwoorde producten. Dagelijks ontvangen wij vragen over alternatieve materialen, zoals petvilt, gemaakt van gerecycelde plastic flessen.

Lees verder

20 mei 10:10 Stroomstoring

Momenteel hebben wij te kampen met een stroomstoring,

Lees verder

Onze nieuwe brochure voor onstoffing is klaar!

Wilt uw weten wat wij kunnen leveren voor uw onstoffingsinstallatie? Zie dan onze nieuwe brochure.

Lees verder
Op zoek naar maatwerkadvies van onze specialisen?