Innovatief in totaaloplossingen

Met onze kennis en ervaring zijn wij altijd opzoek naar innovaties en meteen op de hoogte van de nieuwste technieken. In combinatie met onze jarenlange kennis en ervaring en eigen productiefaciliteiten kunnen wij innovatieve totaaloplossingen bieden aan onze klanten!

WoTS 2022: Wij zijn erbij!

2 september 2022

Van 27 tot en met 30 september vindt in de Jaarbeurs Utrecht de WoTS beurs plaats. Voor ons een altijd een periode om naar uit te kijken!

Bij hoeveel drukverschil moet ik mijn filter vervangen?

30 augustus 2022

Het vervangen van filters is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan het product, de situatie, het systeem waarin het geplaatst is en de omgevingsinvloeden.

Locatie Airsock zeer belangrijk voor optimale werking

12 augustus 2022

Woonwinkel Post Wonen in IJlst is al 40 jaar een begrip op woongebied. Een prachtige winkel op een goede locatie. Echter het pand is ‘s winters niet warm te krijgen en in de zomer niet koel; de klimaatbeheersing bij Post Wonen in IJlst wil ondanks de geplaatste Airsock niet lukken. Een vreemd verhaal, vindt ook onze Airsocks adviseur Johan van der Kooij. Hij besluit eens een kijkje bij de door onze concurrent geplaatste Airsock te nemen.

Vervangen singels op cruiseschip MS Ambience

15 juni 2022

Op verzoek van klant hebben wij onlangs een gehele mangelstraat geïnspecteerd op goede werking. Daarnaast deden wij een inventarisatie van de singels van de vouwmachine. Deze singels waren duidelijk aan vervanging toe.

Lampe Sievetex

31 mei 2022

Binnen de Lampe Group kennen wij meerdere specialisaties. Bij Lampe Sievetex richten wij ons voornamelijk op het scheiden en zeven van poeders en droge stoffen in de bulk en solids industrie en specifiek de voedingsmiddelenindustrie.

ISO 9001:2015

18 mei 2022

Vol trots mogen wij in korte tijd alweer berichten over het behalen van een certificaat. Vanaf heden werken wij officieel met een kwaliteitssysteem dat voldoet aan de eisen van ISO 9001:2015 voor het ontwikkelen, vervaardigen en installeren van technische en medische textiel producten met toebehoren. 

VCA* 2017/6.0 weer behaald!

6 mei 2022

Met trots mogen wij vermelden dat wij er weer in geslaagd zijn ons VCA* certificaat te behalen. De komende 3 jaar zijn wij weer helemaal actueel met ons VCA* systeem en kunnen we onze opdrachtgevers optimaal en veilig bedienen.

Nieuwe algemeen directeur Lampe Technical Textiles

14 januari 2022

Quintus Lampe draagt het stokje over aan Rob Aukema

IIR en FFP2 mondmaskers en mondkapjes, geproduceerd in SNEEK!

12 januari 2022

Wij maken ze in Sneek, zowel de FFP2 als de IIR maskers!

Filtermappen uit voorraad leverbaar

28 december 2021

Is uw voorraad filtermappen op peil? Wij hebben vrijwel alle veel voorkomende filtermappen uit voorraad leverbaar! Ook FOODSAFE en voor ATEX omgevingen. Filters op maat of in specifieke filtermedia worden in korte tijd gemaakt in onze eigen Nederlandse confectie. Hierdoor kunnen wij u altijd snel de juiste filters leveren.

Ontwikkelingen in beschikbaarheid en prijsniveau van grondstoffen

6 december 2021

We zijn het afgelopen jaar geconfronteerd met tal van uitdagingen op het gebied van levering van grondstoffen en materialen en bijbehorende prijsstijgingen. Maar belangrijker, ook op het persoonlijke vlak en zeker met betrekking op de gezondheid hebben we veel te stellen gehad.

Voedingsmiddelveilige oplossing voor flexibele verbinding met de Jacob manchet

19 oktober 2021

Een voedingsmiddelenveilige oplossing voor flexibele verbindingen in uw stortgoedproces? De manchetten met een ingesloten Jacob welding end zijn daar zeer geschikt voor.

Onze nieuwe brochure voor onstoffing is klaar!

9 oktober 2021

Wilt uw weten wat wij kunnen leveren voor uw onstoffingsinstallatie? Zie dan onze nieuwe brochure.

Optimale luchthuishouding met Filtex Airsocks

28 september 2021

Onze Filtex Airsocks zijn onlangs geplaatst bij De Weerd Specerijen in Steenwijk. Dit beproefde luchtverdeelsysteem is ontwikkeld bij Lampe Technical Textiles en wordt in eigen confectie op maat gemaakt.

Stofemissie maximaal 5 mg/Nm3?

14 september 2021

Stofemissie en het beperken van stofuitstoot is vastgelegd in het omgevingsbesluit. We horen van onze klanten en zien in de praktijk dat de eis om maximaal 5 mg/Nm3 uit te stoten gehandhaafd wordt. Lampe Filtex heeft hier verschillende oplossingen voor. De veel toegepaste doekenfilters van WAM, DONALDSON of INFASTAUB kunnen wij uitvoeren in een filtermedium met een fijne vezel of speciale coating. Ook voor de lamellenfilters, de geplisseerde elementen hebben wij verschillende oplossingen. Bijvoo

Voorkom brugvorming tussen filterzakken

11 mei 2021

Het komt regelmatig voor dat een productlaag op filterzakken zodanig aangroeit dat tussen de zakken (of slangen) brugvorming optreedt. Op enig moment stort dit materiaal – vaak vele honderden kilo’s – op de bodem van het filterhuis, met alle gevolgen van dien. Een adequaat ontworpen filter voorkomt dit probleem.

Gezocht! Collega in de productie, confectiemedewerker

13 april 2021

Voor onze productie en confectieafdeling zijn we op zoek naar nieuwe collega's.

Artikel Bulkgids: veel te winnen bij juiste filterselectie

17 december 2020

Lampe Filtex beweegt zich in alle sectoren van de stortgoed verwerkende industrie. Het bedrijf constateert dat de filtermedia van veel ontstongsinstallaties niet optimaal zijn afgestemd op de toepassing. De uitvoering en materiaalkeuze van filters verdient meer aandacht.

Artikel bulkgids; Filters medebepalend voor rendement sproeidrogers

16 september 2020

Lampe Group ontwikkelt hoogwaardige toepassingen uit technisch textiel, waaronder sto lters voor sproeidrogers. Deze lters zijn medebepalend voor het rendement van de droogprocessen. Elk geproduceerd poeder is weer anders en dat geldt ook de benodigde lterzakken. Lampe levert dus maatwerk-oplossingen.

Tekort PBM’s aansporing tot aanpak bron

8 juni 2020

Het tekort aan PBM’s en specifiek adembeschermingsmaskers is een aansporing om stofontwikkeling in de stortgoed verwerkende industrie te bestrijden aan de bron.

Mooi artikel in Bulkgids over hoe wij - en vele andere bedrijven - inspelen op de coronacrisis

12 mei 2020

Een mooi artikel over hoe wij en vele andere bedrijven inspelen op de coronacrisis. Er zijn allerlei nieuwe producten en toepassingen ontwikkeld. Productieprocessen zijn omgegooid en we hebben ons aangepast aan de eisen van markt. Van desinfecterende handgels, apps, koortsthermometers tot onze mondkapjes!

FFP2 test filtermateriaal geslaagd!

15 april 2020

Onze Puffin maskers zijn getest als een FFP2

Friese Lampe Group in stroomversnelling rond mondkapjes

14 april 2020

Sneek - Lampe Group, producent van o.a. filters en textieloplossingen, is in korte tijd in een stroomversnelling geraakt rond het lokaal ontwikkelen en maken van mondkapjes en mondmaskers voor de zorg. Na een proef met chirurgische mondmaskers worden nu tests gedaan met in eigen huis ontwikkelde FFP2 mondkapjes. Ondertussen blijft Lampe haar klanten bedienen met de eigen producten en diensten.

Commercieel medewerker binnendienst (full-time)

1 maart 2020

Kom jij ons verkoopteam aanvullen? Vind jij het leuk om samen met onze accountmanagers bedrijven te zoeken waar we nog niet komen, schuw je “cold calling” niet en maak je er een sport van om namen te achterhalen van sleutelfunctionarissen om de accountmanagers mee te helpen, dan is deze functie passend bij jou. Technische affiniteit is een pré, echter geen harde eis. Waar nodig kan je terugvallen op bestaande technische kennis en ervaring van je naaste collega's.

Airsocks in Batavia (Lelystad) zeer geslaagd!

23 oktober 2019

In samenwerking met Kuperus & Gardenier hebben wij vanuit Lampe Group een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan varend erfgoed.

Centrifugezak blijft maatwerk

21 oktober 2019

Centrifugeren is een belangrijke scheidingsstap binnen Chemie. De producent van werkzame stoffen in medicijnen werkt in een co-creatieproces met ons aan een nieuw centrifuge-concept. De juiste centrifugezak blijft een kwestie van maatwerk.

Duurzame gesprekken tijdens Solids Rotterdam

7 oktober 2019

We hebben weer top dagen gehad! Voor Martijn Lampe, Mario Brehm en Abe Kornelis waren er vele bekende en nieuwe gezichten waar ze kennis mee hebben kunnen delen. Het was gezellig druk op onze stand! Vanuit gerichte interesse in onze mogelijkheden m.b.t. zeeftechniek, filtratie en flexibele verbindingen zijn er volop innovatieve ideeën over de optimalisatie van processen. 

Knoop in mangelband vanaf nu verledentijd!

17 september 2019

Een afdruk van een knoop op uw linnen? Mangelband geknapt? Met het mangelband verbindingsapparaat en een bijbehorend railsysteem is het eindloos maken van het mangelbandje door middel van een knoop niet meer nodig! Daarnaast is de levensduur van het mangelbandje sterk verbeterd met de nieuwe platte verbinding.

Nieuwe materialen voor de BFM manchetten!

9 juli 2019

Er zijn processen die vragen om maatwerk oplossingen. We hebben dan ook ons assortiment materialen t.b.v. onze BFM manchetten uitgebreid. Zo is er naast de Seeflex 040E ook een antistatische variant van het slijtvaste PU beschikbaar onder de naam Seeflex 040AS Vanuit de behoefte naar extra sterke en drukvastere manchetten is er een Seeflex 060ES, dit is een weefselversterkt polyurethaan en drukvast tot 1,3 bar.

Benieuwd naar onze mogelijkheden bij het terugdringen van stofhinder?

23 mei 2019

Het vakblad Bulkgids heeft een heel mooi artikel geschreven over onze service bij Katoen Natie. De Antwerpse vestiging van Katoen Natie doet sinds enkele jaren een beroep op onze ontstoffingsfilters en technische service om de stofhinder in de fabriekshallen van hun food & feed business-unit terug te dringen.

20 mei 10:10 Stroomstoring

21 mei 2019

Momenteel hebben wij te kampen met een stroomstoring,

Op zoek naar een flexibele verbinding met een langere standtijd? Maak kennis met onze BFM LM4

9 april 2019

Veel tijd kwijt bij het installeren en het onderhoud van traditionele manchetten en slanklemmen? Dat is niet meer nodig! Onze BFM fittingen werken zeer efficiënt en zijn zeer gewild vanwege de eenvoud en doeltreffendheid. Met deze hygiënische, stofdichte, veilige en flexibele verbinding is een nieuwe standaard gezet in de bulk- en poederverwerkende industrie.

Onze service uitgebreid met Ridder iQ

31 januari 2019

Enige tijd geleden zijn wij opzoek gegaan naar een ERP-systeem die onze productieprocessen nog beter kan ondersteunen. Na een uitgebreide oriëntatiefase, hebben we gekozen voor Ridder iQ. Een intelligent systeem die direct aansluit op onze hi-tex werkwijze en waarmee wij onze  klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Lampe Technical Textiles vanaf nu: Lampe Group (creators of hi-tex solutions)!

8 januari 2019

Vanaf nu gaan wij onze werkwijze, visie en missie extra kracht bijzetten door de naam “Lampe Technical Textiles, te veranderen in: Lampe Group, met als belofte: ”Creators of hi-tex solutions”. Er is hard gewerkt aan een nieuwe look en feel van de huisstijl.

Actie Ysbrechtum groot succes

24 december 2018

Vanuit onze expertise op het gebied van maatwerk in technisch textiel hebben we een sterke verbinding met de medische sector. We zijn dan ook blij verrast dat de actie in het Doarpshús van Ysbrechtum (met als doel: geld inzamelen om hartaanvallen effectiever te kunnen bestrijden) bijna 4000,- euro heeft opgebracht!

Lampe Technical Textiles vanaf nu: Lampe Group (creators of hi-tex solutions)!

31 oktober 2018

Vanaf nu gaan wij onze werkwijze, visie en missie extra kracht bijzetten door de naam “Lampe Technical Textiles, te veranderen in: Lampe Group, met als belofte: ”Creators of hi-tex solutions”. Er is hard gewerkt aan een nieuwe look en feel van de huisstijl.

AVG en update van onze privacy verklaring

23 oktober 2018

Uw privacy is belangrijk voor ons. Op 25 mei is de AVG van kracht geworden. Dit betekent dat uw privacy rechten worden versterkt en uitgebreid.

Fijnstof de nieuwe norm voor luchtfilters

23 oktober 2018

In 2018 zal de huidige norm EN779 norm voor luchtfilters komen te vervallen en worden vervangen door de mondiale norm ISO 16890. Daarmee komen ook de vertrouwde filterklassen zoals bijvoorbeeld G4, M5 en F7 te vervallen. 

Phoenix filterzak gepatenteerd

23 oktober 2018

Wij hebben een speciale constructiemethode uitgewerkt welke maximale veiligheid biedt. Bij deze methode, die wij Phoenix noemen, wordt het uiteinde van de filterslang en de bodem op doordachte en efficiente wijze naar binnen gewerkt.

Animatie Lampe Technical Textiles SINCE 1875

23 oktober 2018

Hij is af! Onze animatie waarin we ons voorstellen, aangeven waar we vandaan komen, wat we doen en vooral hoe we met onze klanten willen samenwerken.

Bewerkingen op vilt

23 oktober 2018

Wij leveren zowel meterwaar als maatwerk voor uw unieke product. Veel doen we vanuit eigen fabriek in Sneek en voor wat we niet zelf kunnen werken we samen met onze zorgvuldig uitgekozen samenwerkingspartners.

Ons 100% wolvilt

23 oktober 2018

Tegenwoordig is er veel vraag naar 'groene' en ecologisch verantwoorde producten. Dagelijks ontvangen wij vragen over alternatieve materialen, zoals petvilt, gemaakt van gerecycelde plastic flessen.

Komt u ons bezoeken tijdens de vakbeurs Solids in Antwerpen?

10 oktober 2018

Op 17 en 18 oktober staan wij op de vakbeurs Solids Antwerpen, hier vind je de laatste innovaties in de bewerking, verwerking, opslag en transport van droge bulkgoederen. Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Of bent u benieuwd naar onze laatste producten en innovaties? Wij nodigen u van harte uit om stand B086 te komen bezoeken!