Luchtverdeelsystemen/airsock onderhoud

Een groot voordeel van luchtverdeelslangen (airsocks) is dat ze relatief eenvoudig te demonteren en te reinigen zijn. Wanneer de luchtverdeelslangen regelmatig worden gereinigd komt dit ten goede aan de werking van het systeem en daarmee aan de kwaliteit van het binnenklimaat. Het reinigingsproces is echter niet eenvoudig en moet met professionele middelen en aandacht worden uitgevoerd.

Luchtverdeelslangen zijn ontworpen aan de hand van procesparameters. Bij de werking zijn de luchtdoorlaatbaarheid en filtrerende werking van het materiaal een belangrijke succesfactor. Om de luchtdoorlaatbaarheid en de kwaliteit van het weefsel intact te houden en om krimp tegen te gaan dient het wassen met grote zorg plaats te vinden. Ook de brandwerendheid moet daarbij niet worden aangetast. 

Lampe Technical Textiles heeft in samenwerking met haar wasserij hiervoor een beproefd wasprocedé ontwikkeld. Daarbij worden de slangen altijd gecontroleerd op onvolkomenheden en zo nodig kan er snel en vakkundig gerepareerd worden in onze eigen confectie afdeling. Ook kunnen wij het desinfecteren volgens de laatste richtlijnen of het brandvertragend impregneren voor u uitvoeren. 

 

Uitbesteding en montage:

Onze montage-teams nemen u het werk van het wisselen graag en professioneel uit handen. Zij demonteren de luchtverdeelslangen, controleren daarbij de staat van het ophangsysteem en zorgen dat de luchtverdeelslangen verpakt en gecodeerd bij onze wasserij komen. Daarbij kunnen ze een aanwezige reserveset meteen monteren, of ze komen later terug om de gewassen en eventueel gerepareerde luchtverdeelslangen weer schoon en netjes te monteren.

 

Wissel- of reservesets:

Indien gewenst slaan wij uw wissel- of reserveset luchtverdeelslangen op in ons magazijn. Daarbij luchtdicht en donker in kunststof bakken verpakt zodat er geen verkleuring en/of beschadiging kan optreden tijdens opslag.

 

Ook kunnen wij noodslangen maken om in te zetten gedurende de periode dat de normale set wordt gewassen en behandeld. Of wij kunnen een reserve- of wisselset maken om het wisselen efficiënt en zonder tijdelijk verlies aan kwaliteit van het binnenklimaat uit te voeren.

Wilt u meer informatie over dit product? Vraag vrijblijvend advies aan via de website en we nemen contact met u op.

Adviesaanvraag bekijken