Filter op toepassing en proces

Manchetten voor doseren, wegen, mengen en transporteren

Producten uit deze groep worden toegepast om (doorvoer)buizen flexibel te verbinden en worden altijd volgens klantenspecificatie vervaardigd Op basis van proces- en producteigenschappen geven wij een gedegen materiaaladvies. Zowel conische als niet-conische uitvoeringen komen voor.

Specifieke uitvoeringen van flexibels zijn:

  • PU-manchetten t.b.v. slijtvastheid, drukbestendigheid
  • Beladingsbalgen
  • Ventilatormanchetten
  • Weefselcompensatoren voor wegen en doseren
  • In- en uitloopsokken (zeefinstallaties)
  • Rubbermanchetten
  • Quickflex: voor  een snelle en eenvoudige montage

Naast de juiste passing en juiste verbindingstechnieken is de vezelkeuze bepalend voor de gebruiksduur van de filterzak en de flexibele verbinding. Zie daarvoor ook onze adviespagina.

Flexibels:
Veel gebruikte vezels voor weefselcompensatoren zijn polyester, PTFE of glas. Voor dampdichte manchetten worden deze doeken vaak voorzien van een siliconen- of PVC-coating.

Als er sprake moet zijn van vloeistof- of luchtdichte verbindingen dan worden bijvoorbeeld PU of rubberafgeleide folies toegepast.

De manchetten in deze groep maken wij veelal uit bysonil. Daar waar andere eisen gesteld worden aan bijvoorbeeld temperatuur, chemische bestendigheid, voedselveilig of atex, passen wij andere materialen toe.
Veel toegepast worden manchetten uit een nylon/ polyester weefsel met een laag doekgewicht en lage luchtdoorlaat. Ook leverbaar in PU, in uitvoering specifiek voor weeginstallaties.
T.b.v. schudzeven in o.a. meelmaalderijen en andere toepassingen.
Naadloos gevulkaniseerd of gelijmd, op rol of samengesteld, uit verschillende materialen waaronder: PVC, PUR, SBR, EPDM, NBR, etc.
PU-manchetten voeren wij reeds vele jaren in ons programma; naar keuze uitgevoerd met snappringverbinding of jacobs sluiting. Belangrijke voordelen van deze manchetten zijn de slijtvastheid, voedingsveiligheid, explosieveiligheid en eenvoudige montage en demontage van de flexibels.