Filter op toepassing en proces

Mangelvilten

Wij leveren en monteren mangelvilten voor vele merken mangels. Voor de volgende merken hebben wij de juiste mangelbekleding: Reineveld, Progress, Spronk, Lapauw, Laco, Jensen (EX en EXP), Kannegiesser (HP en HPM), Vega, Voss, Passat, Lavatec, Dreher, Transferon, Setra, Poensgen, Image, Amtec, D'Hooge, Engelhardt & Foerster, Kleindienst, Stahl, Primus, Miele, Dubix, Electrolux, Unimac, Ipso, Texfinity, Chicago, BMM Weston, Cordes.

De keuze van de juiste mangelbekleding voor uw mangel is afhankelijk van de verende onderlaag (staalwol, Springpress spiraalveren of losse veren zoals bij Lapauw) en van de temperatuur van de mangel. Bij lage temperaturen (tot ca 175 graden) zijn polyester vilten goed toe te passen. Bij hogere temperaturen zijn polyster/nomex of nomex vilten noodzakelijk om een lange levensduur te kunnen garanderen. Van bijna alle soorten mangelvilten hebben wij voldoende voorraad om je snel te voorzien van nieuwe bekleding op de mangel.

De juiste bekleding is essentieel voor een optimaal renderend productieproces. Onze servicemonteurs staan garant voor deskundige montage, periodiek onderhoud en/of een toegesneden advies.

Mangelrollen worden standaard bekleed met een textiele buitenlaag.
Onder de textiele bekleding van een mangelrol zit altijd een verende bekleding. Deze kan uitgevoerd zijn als een staalwol pakket, losse veren in de kale rol, spiraal veren op een metalen band of als lamellen op een band.