Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

AIRSYNERGY energie besparend zakkenfilter

De AIRSYNERGY productlijn is een nieuwe generatie zakkenfilters op basis van kunststof, die qua mechanische filtratie, levensduur en energiebesparingspotentieel veel beter is dan conventionele synthetische en glasvezel zakkenfilters en biedt een langere levensduur met minder drukverlies, waarmee je tot 30% op energie- en bedrijfskosten kunt besparen.

AIRSYNERGY zakkenfilters voldoen altijd aan de eisen van EN779:2012 en zijn verkrijgbaar in de filterklassen:

  • ISO ePM10 65% (M6)
  • ISO ePM1 60% (F7)
  • ISO ePM1 85% (F9)

Bij deze hoogwaardige zakkenfilters zorgen parallelle afstandsnaden over de gehele lengte van de zak voor een gelijkmatige luchtstroom door het filter, zodat de filterzakken volledig met stof worden belast. In tegenstelling tot conventionele zakkenfilters bieden AIRSYNERGY filters dankzij hun inwendige gegolfde structuur een tweemaal zo groot actief filteroppervlak. Samen met aerodynamische instroomprofielen zorgt dit voor een tot 35% lager drukverschil in de toepassing. Dit bespaart tot 1100 KW/h bedrijfsenergie per jaar (ca. 620 kg CO2 /p.a.).

De mediastructuur met het vergrote oppervlak maakt een aanzienlijk efficiëntere stofopslag mogelijk tot wel 80%. Dit maakt langere gebruiksperioden mogelijk zonder de nadelen van energieverbruik in vergelijking met normale zakkenfilters te accepteren. AIRSYNERGY vereist geen elektrostatische lading om te functioneren in overeenstemming met de normen. Er wordt een gestaag toenemende efficiëntie over de gehele gebruiksperiode gegeven.

Duidelijk herkenbaar: de gegolfde structuur van het filtermedium in dwarsdoorsnede biedt een aanzienlijk groter filteroppervlak in dezelfde inbouwruimte.

De uitgerekte vorm van een sectie maakt duidelijk dat het filter minstens twee keer zoveel oppervlak heeft in vergelijking met conventionele zakkenfilters. Dit verlaagt het drukverschil en zorgt voor een maximale stofopslagcapaciteit.

Zoals bij al onze zakkenfilters, bestaat het filtermedium van de AIRSYNERGY zakkenfilters uitsluitend uit synthetische materialen. De vezels zijn flexibel en onbreekbaar en een onaangename en schadelijke vezelontlading zoals bij glasvezelfilters (bijvoorbeeld bij het uitpakken en hanteren) is volledig uitgesloten.

Onze zakkenfilters worden bij standaardmaten altijd geleverd met aerodynamisch gevormde luchtinlaatprofielen voor optimale energiezuinigheid

Wilt u meer informatie over dit product? Vraag vrijblijvend advies aan via de website en we nemen contact met u op.

Dit product kunt u online bestellen in onze webshop.

Bestel in de webshop

Kunnen wij je helpen of heb je een vraag? Neem contact met ons op!