Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Maatwerk sinds 1875

Als zelfstandig familiebedrijf en productie- en handelsonderneming ontwikkelen wij sinds 1875 maatwerkoplossingen van technisch textiel. Samen met u zorgen wij ervoor dat onze producten volledig zijn afgestemd op uw toepassing. Onze specialisaties zijn ingedeeld in verschillende divisies. De divisie Lampe Techtex richt zich specifiek op het ontwikkelen van producten voor o.a. de gezondheidszorg, agro en geo, sport en revalidatie. Veelal niet industriële en productiegerichte toepassingen, zoals defensie of producten ter bescherming van mens, dier en machines.

Onze producten op maat!

In zogenaamde "laminar flow" kasten worden, na een voorfiltratie, HEPA-filters toegepast. Wij leveren de daarvoor benodigde filters in alle denkbare maten en types en draagt desgewenst zorg voor montage en luchtkwalteitsmetingen. Daarnaast leveren en onderhouden wij inblaasplenums, op maat gemaakt en bespannen of herbespannen met de gewenste materialen

Wij zorgen ervoor dat het zuivere lucht blijft verspreiden en zorgen er tijdens onderhoud voor dat de textiel hygiënisch blijft en de brandwerendheid in tact blijft.

Luchtverdeling en Filtex airsocks

Wij produceren onze Filtex airsocks (luchtverdeelsystemen) in ons eigen atelier in Nederland en installeren ze met onze eigen mensen. 

Technische oplossingen met vilt

Ons vilt en technisch textiel wordt toegepast bij de meest uiteenlopende productieprocessen en gebruikt voor o.a. afdichting, bescherming en isolatie.

Maatwerk

Onze textieloplossingen komen terug in heel veel (maatwerk)producten. Wist u bijvoorbeeld dat onze materialen veel worden gebruikt bij de ontwikkeling van medische producten? Denk hierbij aan matrassen en evacuatiemiddelen. Maar het is ook zeer geschikt als groeibevorderend agrotextiel of als defensietoepassing. De mogelijkheden zijn veelzijdig.

Luchtbehandelingssysteem voor operatiekamers (OK)

Het luchtbehandelingssysteem zorgt ervoor dat de luchttemperatuur en relatieve luchtvochtigheid aan de eisen voldoet. De lucht is afkomstig uit een luchtbehandelingskast met High Efficiency Particulate Absorbing (HEPA) - filters. Deze zuiveren de lucht om te voldoen aan de vereiste luchtreinheid.
Meer weten? Klik hier >

Anti-decubitus matrassen: dynamisch systeem die zorgt voor continue drukopheffing en comfort

Inmiddels hebben wij veel ervaring in het ontwikkelen van producten voor de medische zorg. Gericht op duurzaamheid, veiligheid, hygiëne, kostenbeheersing en welbevinden van de cliënt, denk aan: ademend, comfortabel, waterdicht, vuilafstotend, antibacterieel en filtrerend. Voorbeelden van producten die wij hebben gerealiseerd, specifiek gericht op de praktijksituatie, zijn o.a. medische schorten, matrassen voor douchebrancards, FFP2 en IIR mondneusmaskers. anti-decubitus matrassen, matrashoezen, opbaardekens, tilbanden, waszakken, autoclaafhoezen, beschermhoezen, hoofdband (hersenonderzoek), viltdopjes voor bipolair onderzoek. Diverse viltkwaliteiten voor de orthopedie Thorax harnas (ontworpen om de patiënt die herstelt van een chirurgische ingreep aan de borstkas totale bescherming te bezorgen.

Modern en robuust materiaal voor intensiefgebruik!

Op zoek naar de juiste bescherming voor uw machines en gereedschap? Wij maken regelmatig maatwerkproducten voor defensie en outdoor. Daarnaast zorgen wij ervoor dat militairen kunnen werken met modern, robuust en veilig materieel.  

Kunnen wij je helpen of heb je een vraag? Neem contact met ons op!